mrMaks 0 Report post Posted January 22 Na początku pragnę się przywitać bo to moj pierwszy post tutaj Mam pytanie czy ktoś z was się spotkal z firmą Sparta Group, odzyskiwanie pieniędzy utraconych przez oszustwo przez nieuczciwych brokerów. No i z tego co się orientuje poprzedni brokerów nie byl uczciwy, jak się okazało firmą krzak. Ale pytanie czy Sparta Group to nie jest kolejny scam który wezmie ode mnie pieniądze i się rozmyje po kilku miesiącach bez wyników? Dziekuje za odpowiedzi Quote Share this post Link to post Share on other sites
raposo 57 Report post Posted January 22 Cześć, Słyszałem o Sparta Group ale nie znam opinii jej klientów. Wpasowują się w niszę, która powoli niszą przestaje być. To efekt coraz większej ilości "brokerów-scamów", którzy wyłudzają środki od nieświadomych, początkujących inwestorów. I to niestety plaga. Przeczytaj ten artykuł: https://forexclub.pl/jak-odzyskac-srodki-od-nieuczciwego-brokera-forex/ Jeśli standardowe środki zawiodą, to nie zaszkodzi spróbować skorzystać z usług firm specjalizujących się w tym. Ze znanych mi taki MyChargeBack (link do nich w artykule) jest w jakimś stopniu skuteczny ale napewno nie jest to 100% przepis, że kasę odzyskasz (np. wpłacając depozyt bitcoinami nie wiadomo komu nie wiadomo gdzie szansy raczej nie ma... ). Jednak z tego co wiem tego typu firmy (ale nie mam pewności na 100% jak jest w przypadku Sparta - musisz dowiedzieć się bezpośrednio) pobierają procent ale od kasy, którą uda im się odzyskać. A moim zdaniem lepiej wyjść z założenia, że jeśli standardowe sposoby zawiodą to lepiej oddać te X% pośrednikowi, niż żeby kasę zachował oszust. Powodzenia i daj znać jak czegoś się dowiesz. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mrMaks 0 Report post Posted January 22 Właśnie Sparta pobiera 20%, ok, jest to do przyjęcia. Tylko obawy pojawiły się gdy usłyszałem ze musiałbym wpłacić najpierw 10% na poczet np. tłumaczeń dokumentów itd. I później kolejne 10% z tego co odzyskają Quote Share this post Link to post Share on other sites
raposo 57 Report post Posted January 22 No to właśnie takie 20-30% kosztów bym obstawiał Zatem musisz sam zdecydować czy zaryzykować te 10%. Może jeśli kwota jest większa to uda się z nimi dogadać, aby te proporcje zmienić. W końcu tłumaczenie dokumentów itd. nie jest zależne od kwoty tylko od ilości roboty do wykonania, która będzie w każdym przypadku zbliżona. Quote Share this post Link to post Share on other sites