Bez wstępniaka, za to od razu przejdę do rzeczy, gra opiera się o kanały rysowane na m5 z wykorzystaniem dowolnej, tak dowolnej, sekwencji: LL,LH,LL i analogicznej HH,HL,HH. Szukamy po prostu 3 punktów na których opieramy rysowany kanał. Zamieszczę poniżej kilka obrazków dla rozjaśnienia o co kaman.
Gramy tylko i wyłącznie na M1. I tak: NIE INTERESUJE nas żaden poziom WSPARCIA/OPORU z wyższego TF, żadna średnia i inne cuda, ŻADEN wyższy TF niż 1min! System jest banalny i sam kanał jest wystarczający do grania.
Kolejna sprawa wejścia i wyjścia: gramy tylko na odbicia! i tyle. Wchodzimy kapkę powyżej bądź poniżej kanału - to bardzo ważne! Nie wchodzimy tuż przed, nie wchodzimy równo na linii, zawsze, zawsze! powyżej bądź poniżej kanału. Gramy na powrót oczywiście. Gdzie wyjście. Tu jest kwestia indywidualna każdego zainteresowanego. JA gram tak: przy plus 3 pips przestawiam stopa na zero. Czekam do +10 i przesuwam na plus 3. Przy plus 20 przesuwam na plus 10 i jednocześnie moje finalne TP ustawiam na następnej bandzie. STOP LOSS! jest tu bardzo ważny, czasem może być tak że kurs po wejściu w trejd, nurkuje niekorzystnie dla nas. Dla każdej pary mam inny SL, gram tylko na 3 parach(SL już ze spreadem): kabel 12 pips, ejek 12 pips, edek 10 pips. Tak mi wychodzi na chwilę obecną. Co jeszcze? Pisałem już że system jest bardzo prosty, liczy się konsekwentne wchodzenie kiedy jest sygnał, czasem można ominąć ładne cudo. Aha, ja osobiście nie doczekałem plus 20 pips, bo jestem strasznie niecierpliwy i jak widzę plus 10 to wychodzę. A potem wiadomo co